بیروت؛ 7 صفر 1431هـ برابر با 2 بهمن 1388هـ و 22/1/2010م
مطالب مهم خطبه اول: اقتدا به سیره امام / ویژگیهای شخصیت امام حسن (ع).
مطالب مهم خطبه دوم: فلسطین اشغالی؛ محاصره مداوم / همگرایی آلمان و صیونیستها / لبنان؛ غرق در بازیهای سهمیه بندی.
خطبه اول:
اقتدا به سیره امام
امروز هفتم ماه صفر با سالروز وفات امام حسن (ع) مصادف است. او همان امامی است که پیامبر در باره او و برادرش امام حسین (ع) فرمود: "حسن و حسین سرور جوانان اهل بهشت هستند." نیز در باره ایشان فرمود: "آن دو امامند چه قیام کنند و چه بنشینند." نیز در حالی که به آنها اشاره می نمود فرمود: "خدایا! من آن دو را دوست دارم. پس تو نیز آن دو را دوست بدار و هر کس که آن دو را دوست دارد نیز دوست بدار." پیامبر گرامی اسلام می خواست که آن دو را وارد باور مسلمانان کند. برای این که مسلمانان به سیره آن دو اقتدا کنند و به خط آن دو که همان خط اسلام است التزام یابند.
این همان معنای امامت اهل بیت است. باید به اسلامی که آنان در گفتار و رفتار خود در همه عرصه های زندگی تبلور بخشیده اند ملتزم باشیم. اگر از شادی و ناراحتی آنان سخن می گوییم، باید بگوییم که شادی آنان با اسلام پیوند دارد و حزن آنان به اسلام پیوند یافته است. اهل بیت برای اسلام و مردم بودند. ما نیز باید همه زندگی و اندیشه ها و اصول و مبانی آنان را به اسلام معاصر منتقل کنیم. تا به جای این که آنان را در تنگناهای تعصبات و پیچیدگیهای خود زندانی نماییم، از طریق امامت آنان، بر غنای جامعه معاصر بیفزاییم.
ویژگیهای شخصیت امام حسن (ع)
"او عابدترین و زاهدترین و برترین مردم دوران خود بود. به حج پیاده می رفت و چه بسا پابرهنه. وقتی یاد مرگ می کرد می گریست و هرگاه یاد قبر می کرد گریه می کرد و هر گاه برانگیخته شدن و پخش شدن ر ا یاد می کرد می گریست و وقتی گذر از صراط را یاد می کرد می گریست و چون قرار گرفتن در برابر خداوند را یاد می کرد، آن چنان فریاد می زد که بیم مرگش می رفت و چون برای اقامه نماز در برابر خداوند عزوجل می ایستاد، بدنش می لرزید و وقتی بهشت و جهنم را یاد می کرد، اضطرابی دل نشین وجودش را فرامی گرفت و از خداوند درخواست بهشت می کرد و از جهنم به او پناه می برد. از قرآن فراز "یا ایها الذین آمنوا" را نمی خواند مگر این که می فرمود لبیک اللهم لبیک. در هیچ احوالی دیده نشد مگر این که خداوند سبحان را یاد می کرد."
امام حسن (ع) مردم را موعظه می کرد و می فرمود: "ای فرزند آدم! از محارم الهی پرهیز کن تا عابد شوی و به آن چه خداوند قسمتت کرده است راضی باش تا غنی شوی و به همسایه ات نیکی کن تا این که مسلمان شوی و با مردم آن چنان که دوست داری با تو رفتار کنند رفتار کن تا عادل شوی. زیرا در برابر شما اقوامی هستند که مال بسیاری جمع می کنند و کاخهای بلند می سازند و امیدهای دور و دراز دارند که جمعشان متفرق شده و عملشان تباه شده و جایگاهشان قبور شده است. ای فرزند آدم! از همان زمان که از بطن مادرت زاده شده ای عمرت در نقصان است. پس برای آینده ات از آن چه در دست داری بهره بگیر."
عزیزان! اینها امامان ما هستند و اینان الگوهای ما هستند. ما از طریق آنها به اسلام شناخت بیشتری می یابیم. پس سلام و درود به امام حسن (ع) وقتی به دنیا آمد و وقتی به جوار رحمت الهی پر کشید و وقتی دوباره زنده بر انگیخته شود.
خطبه دوم:
بسم الله الرحمن الرحیم
ای بندگان خدا تقوای الهی را رعایت نمایید و در برابر چالشهایی که از سوی استکبار و کفر جهانی ضد اسلام و مسلمین دامن زده می شود، مسؤولانه موضع بگیرید. ببینیم در اطراف ما چه می گذرد؟
فلسطین اشغالی؛ محاصره مداوم
در فلسطین اشغالی مصایبی که اشغالگران صهیونیست باعث و بانی آن هستند تنوع یافته است. از محاصره مداوم گرفته تا غصب زمینهای بیشتر فلسطینیان و موج تازه دستگیریها تا باز کردن کانالهای آب به روی زمینهای غزه که فاجعه ای انسانی را به وجود آورده است.
با تداوم حملات شهرک نشینان، دولت آمریکا سعی دارد بازی تازه ای را راه بیندازد تا به جای این که به دشمن فشار بیاورد تا شهرکسازی را متوقف نماید، به فلسطینیان چنین بگوید که کار به دست خود شماست. اگر به میز مذاکرات باز گردید می توانیم به شما کمک کنیم. حرف اسرائیلیها هم این است که مذاکره باید پیش شرط باشد.
ما در عین حالی که هیچ مشروعیتی برای اشغال فلسطین قائل نیستیم، به تشکیلات فلسطینی نیز هشدار می دهیم که نباید به بازی مذاکرات تحت عنوان مبادله اراضی باز گردند. زیرا این کار علاوه بر این که خیانت به نسلهای فلسطینی و همه امت اسلامی به شمار می آید، طرح یک اشتباه بزرگ قانونی و سیاسی و جغرافیایی است.
همگرایی آلمان و صیونیستها
در کنار این، در هفته جاری شاهد آن بودیم که بین دو دولت آلمان و صهیونیستها دیداری رخ داد و رئیس دولت دشمن آن را لحظه تاریخی نامید. شاید جالبتر این باشد که نخست وزیر دشمن از صدر اعظم آلمان خواست که نیروهای دریایی آلمان را در نزدیکی سواحل لبنان نگه دارد. در همین حال دشمن به صورت پی در پی لبنان را مورد تهدید قرار می دهد. با این حال آلمان می خواهد که زیردریایی های پیشرفته در اختیار دشمن قرار دهد که این می تواند بر دامنه فعالیتها و عملیات جاسوسی دشمن بیفزاید. سؤال این است: آیا اروپاییها می خواهند که در ماجراجوییهای آینده دشمن ضد لبنان و منطقه شریک این رژیم شوند؟
ما از دولتهای اروپایی می خواهیم که از حوادث چند ساله اخیر درس بگیرند و از سیاست معیارهای دوگانه در باره عدالت دست بردارند و به همان راهی که ایالات متحده آمریکا در اشغالگری و سیاستهای خود در قبال ملتهای منطقه در پیش گرفته است نروند. آن هم در شرایطی که می بینیم دنیای اسلام و جهان عرب در نهایت ضعف خود قرار دارد و همین باعث شده است که دیگران تشویق شوند که آن را مقهور و خوار و ذلیل کنند.
لبنان؛ غرق در بازیهای سهمیه بندی
به لبنان می رسیم. این کشور غرق در بازی تعیینات است. وقت زیادی تلف می شود تا این که هر مسؤولی وضعیت خود را تدبیر نماید و از سهمیه خود مطمئن شود. انتخابات شهرداریها دارد به بازی سیاسی تازه ای تبدیل می شود و در بعضی جاها سخن از تمدید اجباری آن است. داریم وارد بی سیاستی محلی می شویم که منتظر موضع روشنی در بازی مفتوح منطقه می باشد.