دیدارها و فعالیت‌های بعثه حج مؤسسه علامه مرجع سید محمد حسین فضل الله

در این دیدار امور حج و راه‌های تقویت وحدت مسلمانان از طریق این کنفرانس بزرگ اسلامی و فرصت‌هایی که موسم حج فراهم می‌کند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دیدارها و فعالیت‌های بعثه حجمؤسسه علامه مرجع سید محمد حسین فضل الله

 

دیدار از بعثه حج عراق

علامه سید علی فضل الله در رأس هیئتی به دیدار بعثه حج عراق در مکه مکرمه رفت. در این دیدار که با استقبال گرم شیخ خالد العطیه مواجه شد، وی از نقش علامه سید علی فضل الله و مؤسسات تحت نظارت ایشان در تحکیم وحدت و همگرایی میان طیف‌های لبنانی و اسلامی ستایش کرد.

در این دیدار امور حج و راه‌های تقویت وحدت مسلمانان از طریق این کنفرانس بزرگ اسلامی و فرصت‌هایی که موسم حج فراهم می‌کند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این دیدار اوضاع عراق نیز موردبحث و بررسی قرار گرفت. علامه فضل الله تأکید داشت که عراقی‌ها با همه طیف‌های خود باید تلاش کنند تا صفوفشان را متحد نمایند و دولت فراگیری تشکیل دهند که دغدغه‌های همه عراقی‌ها را در نظر داشته باشد و به وظایف ملی، عربی و اسلامی خود عمل کند. ایشان تأکید داشت که عراق باید نقش پیشگامی خود در منطقه را بازیابد.

علامه سید علی فضل الله تأکید داشت که توطئه‌ای برای تضعیف دولت‌های عربی و اسلامی، متفرق کردن آن‌ها توسط فتنه افروزی ها، از بین بردن عناصر قدرت و تضعیف بازدارندگی درونی آن‌ها در برابر قدرت دشمن صهیونیستی در جریان است. ایشان تأکید کردند که ما در کشورهای خود همچنان در مرحله گذار هستیم و وارد مرحله جدی نشده‌ایم. ایشان از همه طیف‌های امت اسلامی خواستند که کشورهای خود را از رقابت‌ها و دسته‌بندی‌های بین المللی که به ضرر ما هستند رها کنند. این نیز ممکن نیست مگر این که طیف‌های سیاسی و دینی از به نفع وحدت داخلی که قدرت واقعی را تشکیل می‌دهد از بسیار منافع شخصی خود بگذرند.

در پایان این دیدار تأکید شد که روند سیاسی در کشورهای ما دچار انسداد شده است و این خطر بزرگی برای اقتصاد، امنیت و آینده سیاسی کشورهای ما و هدیه‌ای رایگان به قدرت‌های بزرگ است تا همچنان زمام امور ما را در اختیار داشته باشند.

 

دیدار با حجاج کشورهای عربی

در ادامه فعالیت‌هایمؤسسه علامه مرجع سید محمد حسین فضل الله، علامه سید علی فضل الله پذیرای جمع زیادی از حجاج و کاروان‌های حج کشورهای عراق، بحرین، لبنان و کشورهای خلیج فارس بود. ایشان در این دیدارها تأکید داشت که دیدارها و نشست‌های موسم حج بهترین فرصت برای ارتباط سنی و شیعه است تا بتوانند با فتنه‌هایفرقه‌ای و درگیری‌های سیاسی که لباس دین به تن کرده‌اند، مقابله کنند.

در این برهه حساس نیاز داریم تا تمام گروه‌های سیاسی و دولت‌ها تلاش کنند به رغم تلاش‌های بیگانگان برای قطع راه‌های گفتگو میان دولت‌ها، افق‌هایتازه‌ای را در روابط مسدود میان دولت‌ها و جریان‌هاباز کنند.

 

استقبال از بعثه حج مرجع دینی شیخ یعقوبی

ایشان در استقبال از بعثه مرجع دینی شیخ یعقوبی تأکید داشت که اهل بیت(ع) از پیروان خود خواستند که از سایر مسلمانان منزوی نباشند. بلکه باید در اجتماعات اسلامی و خصوصاً موسم حج با سایر مسلمانان همراه شوند و حج را الگوی خود در عرصه‌های دیگر نیز قرار دهند.

ایشان اظهار داشتند که ضروری است فقیه و مجتهد در واقعیت عملی زندگی کند و فقه را از فردگرایی و ذهنیت واکنش گرایی که با مقاصد مهم شریعت فاصله دارد، دور کند.

ایشان در سخنان خود تأکید داشت که حرکت اجتهاد باید متناسب با سؤالات چالش‌های معاصر فعال باشد. باید دین‌داری متعدل تقویت شود که با عمق دین همخوانی دارد و از سوی جریان‌های تندرو، متعصب و غلوگر دینی در معرض حمله قرار دارد.

 

دیدار با حجاج آمریکا

در ادامه استقبال از حجاج کشورهای مختلف اسلامی در محل بعثه، علامه سید علی فضل الله پذیرای جمعی از حاجیانی که از آمریکا آمده بودند، گردید. او در جمع حجاج از نعمت حج برای کشوری که خاستگاه اسلام است، سخن گفت. ایشان با اشاره به روند حرکت دین اسلام که پیامبر خدا آغازگر آن بود اشاره کرد. این روند در سایه لطف و عنایت الهی رشد و توسعه یافت و اسلام به حرکتی جهانی تبدیل گردید.

ایشان هشدار داد که اسلام علاوه بر این که در معرض تلاش‌های مخدوش کننده داخلی غلوگران، تندروان و جریان‌های تکفیری که به تروریسم رنگ اسلامی داده‌اند و جریان‌های ضد اسلام نیز برای آن‌ها بسترسازی می‌کنند، قرار دارد، مورد حمله مخدوش کننده جهانی نیز قرار دارد.

ایشان معتقدند با توجه به تحریم همه جانبه رسانه‌ای، فرهنگی و اقتصادی تحمیلی علیه مسلمانان، وظیفه‌ای که بر دوش مسلمین ساکن کشورهای غربی قرار دارد این است که به جای ایجاد هرج و مرج و آسیب زدن به نظم عمومی کشورهای میزبان، خطاها و اشتباهات را جبران کنند و در فرایند سازندگی اخلاقی و انسانی کشورهای غربی به ویژه آمریکا سهیم شوند.

ایشان تأکید داشتند: به رغم رنج‌ها و فشارهایی که دامن‌گیر بسیاری از مسلمین است، آنان باید پیام‌رسان صلح در کشورهای غربی باشند. ایشان درخواست کرد که باید برای آینده تلاش کنند و برای حمایت از هویت اسلامی و مراقبت از مسلمانان ساکن در کشورهای غربی، به دور از سیاسی کاری و پیروی‌های کورکورانه به تأسیس مؤسسات فرهنگی و تربیتی بپردازند. ایشان اظهار داشت: نباید مشکلات پیچیده کشورهای خود را به کشورهای میزبان غربی خود انتقال دهیم.

 

دیدار با حجاج کانادا

علامه سید علی فضل الله در دیدار دیگری که در مکه مکرمه و پیش از بازگشت از حج صورت گرفت، پذیرای جمع بسیاری از حجاج لبنانی شد که از کانادا برای حج آمده بودند.

ایشان در این دیدار از مسئولیت‌های مسلمانان ساکن در کشورهای دیگر سخن گفتند. ایشان اظهار داشتند مسلمانان نه تنها باید به قوانین این کشورها پایبند باشند که وارد گفتگو با سایر طیف‌های ساکن در این کشورها شوند و در تمام چیزهایی که باعث ارزش افزایی انسانی می‌گردد، در جمعشان حضور یابند.

ایشان تأکید داشت: لبنانی‌هایی که در کانادا زندگی می‌کنند باید به‌وسیله نهادها و مراکز گفتگو و شبکه‌های موجود با یکدیگر ارتباط داشته باشند. آنان نباید وارد مسائل حساسیت برانگیز شوند و حوادث داخلی لبنان را به کشورهای میزبان خود بکشانند.

ایشان همچنین در جمع حجاجی لبنانی که از آمریکا به حج آمده بودند نیز درباره معانی و مفاهیم حج سخن گفت. ایشان تأکید کرد که باید پیام‌رسان دین اسلام در کشورهای غربی بوده و نباید نسبت به غربی‌هاعقده‌ای داشته باشیم. باید پیام‌رسان صلح و نیکی باشیم. چون اسلام فقط برای مشرق زمین نیامده است بلکه برای تمام دنیاست. مسئولیت ما این است که صدای اسلام را تا جایی قدرت داریم، به دیگران برسانیم. به ویژه حالا که پدیده‌های خطرناکی بروز کرده‌اند و با خشونت، تعصب و کینه‌ای که علیه دیگران دارند، عنوان اسلام را به بر خود بگذارند.

علامه سید علی فضل الله تأکید داشت: نباید چون افرادی غریبه در کشورهای غربی ظاهر شویم. بلکه باید به عنوان مسلمان و عرب به بخشی از حرکت فرهنگ، اقتصاد و سیاست این کشورها تبدیل شویم. باید با تکیه بر اصالت دینی، اخلاقی و ارزشی خود، در این کشورها مشارکت داشته باشیم.ایشان اظهار داشت: آمیختگی با ذوب شدن و انحلال در جامعه آمریکا فرق دارد. باید از مزایای تمدن غرب بهره ببریم و آنچه را که با ابزارها و روش‌های متمدنانه قابل اصلاح هستند، اصلاح کنیم؛ اما در این میان باید از قوانین خارج نشویم و از هرج و مرج فاصله بگیریم.

دفتر رسانه‌ای علامه سید علی فضل الله

بیروت؛ 14 ذی الحجة 1439 هـ