علامه سید علی فضل الله بر اهمیت تلاش برای ایجاد ثبات داخلی در جامعه اسلامی برای رویارویی با موجهای فرقه گرایی و طائفه گرایی که میخواهند کنترل سرنوشت ما را بدست بگیرند، تأکید کرد. ایشان اشاره داشت که کوتاهترین راه برای رسیدن به این ثبات، گفتگو، ارتباطات و تلاش برای وحدت ملی است. ایشان از همگان خواستند با فداکاری مبتنی بر احساسات مذهبی و سنگباران شیطان تعصب و نفرت موجود در جانها، حال و هوای عید قربان را حفظ کنند.
بعثه علامه مرجع آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله(ره) فعالیتهای خود را در مکه مکرمه ادامه داد. در ادامه دیدارهای حجاج و هیأتهای گوناگون، علامه سید علی فضل الله در مقر بعثه پذیرای جمعی از حجاج لبنان و کشورهای عربی و برخی از کاروانهای اعزامی از اروپا و آمریکا و کانادا گردید.
ایشان در جمع حاجیان به تبیین مفهوم عید در حج و مفهوم قربانی پرداختند. ایشان اشاره داشتند که ضرورت دارد همه مسلمانان متحد و یکپارچه باشند تا شادی عید، همه امت اسلامی را فرابگیرد و به جای قربانی کردن عزت و بازدارندگی و قوت امت اسلامی، همگی مهیای فداکاری و قربانی شدن در راه قضایای امت اسلامی و در رأس آنها وحدت اسلامی شوند. همان گونه که از نظر مفاهیم عام اسلامی، وحدت اسلامی یک هدف اساسی به شمار میآید، باید به زیربنای تمام فعالیتهای سیاسی و انقلابی نیز تبدیل گردد.
ایشان تأکید کردند که باید حساسیتهای فرقهای و تعصبات کور خود را قربانی کنیم. باید شیطان تعصب و نفرت موجود در درون خود را سنگباران کنیم. زیرا پیروزی بر شیطان اولین گام در روند ایجاد وحدت اسلامی در کلیه میدانهای عملی جامعه اسلامی میباشد.
ایشان اظهار داشتند: در شرایطی که میخواهند هرج و مرج را در تمام امت اسلامی دامن بزنند، جریانهای علاقمند و و مسؤول باید با دعوت به گفتگو با این هرج و مرج مقابله کنند. دولتها باید مردم خود گفتگو کنند، مردم باید با یکدیگر گفتگو داشته باشند، باید دعوت به سوی وحدت ملی بر همه دغدغههایی که در جاهای گوناگون تحت عنوان تجزیه و چند دستگی، آن هم در شرایط پیچیده کنونی که عناوین فرقهای با مسائل سیاسی، آمیختگی حاصل کرده است، فائق آید.
وی اظهار داشت که انسان عربی نیازمند کسی است که انسانیت او را درک کند، آن هم بعد از دهها سال تجربه تلخی که جهان عرب و مسلمان داشته اند. ایشان این پرسش را مطرح کرد: چرا ما فقط به تجارب دیگران نگاه میکنیم و چرا خودمان نتوانستهایم تجربه موفقی را در زمینه احترام به حقوق بشر ارائه دهیم، در حالی که تاریخ ما از تجارب موفق احترام به حقوق بشر پُر است. خصوصاً در دوره آغازین اسلام و حضور پیامبر اسلام (ص) در مدینه.
ایشان بر اهمیت ایجاد امنیت و ثبات در جهان عربی و اسلامی، در جهت مقابله با تؤطئه ایجاد هرج و مرج در آن، تأکید کردند و اشاره داشتند که کوتاهترین راه برای رسیدن به ثبات، گفتگو، ارتباطات و تلاش برای وحدت ملی است، آن هم به دور از فرقه گرایی که میخواهند کنترل عرصههای حال و آینده سیاسی امت اسلامی را بدست گیرد.
هم چنین علامه سید علی فضل الله در منی با شیخ مالک الشعار مفتی طرابلس و شمال لبنان دیدار کرد. در این دیدار اوضاع کلی جهان اسلام و مسئولیت همگان برای حفظ روند وحدت اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مؤسسه علامه مرجع آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله (ره)
بیروت؛ ۱۳ ذی الحجّة ۱۴۳۲ هـ برابر با 9/11/2011م