فعالیت‌های بعثه حج در مکه / 2

بعثه مؤسسه مرجع دینی آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله (ره) فعالیت‌های خود را در مکه از سر گرفت و در مقر بعثه واقع در عزیزیه جنوبی پذیرای جمع بسیاری از حجاج کشورهای اسلامی و عربی گوناگون گردید.

فعالیت‌های بعثه حج در مکه / 2



بعثه مؤسسه مرجع دینی آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله (ره) فعالیت‌های خود را در مکه از سر گرفت و در مقر بعثه واقع در عزیزیه جنوبی پذیرای جمع بسیاری از حجاج کشورهای اسلامی و عربی گوناگون گردید.

در یکی از این بازدید‌ها، هیأتی از مجلس علمایی اسلامی بحرین شامل شیخ احمد عصفور رئیس حوزة المصطفی و شیخ محمد حسن کرانی عضو بخش فرهنگی و ارتباطات مجلس و شیخ علی ناجی و حاج عباس جاسم از بعثه دیدار به عمل آوردند. این هیأت مورد استقبال علامه سید علی فضل الله و علامه سید محمد علی فضل الله و علمای عضو بعثه مرجع راحل قرار گرفت.

در این دیدار اوضاع عمومی جهان اسلام، آن هم در شرایط حساسی که امت اسلامی در آن به سر می‌برد و چالش‌های بزرگی که موجودیت و بالندگی آن را هدف گرفته است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

هیأت سلام‌های گرم جناب شیخ عیسی قاسم و سید عبدالله غریفی را ابلاغ کردند و تأثیر شگرف اندیشه مرجع راحل سید محمد حسین فضل الله را که یکی از شاکله‌های اساسی مسلمانان بحرینی به شمار می‌آید، مورد تقدیر و ستایش قرار دادند.

در این دیدار علامه سید علی فضل الله اظهار داشت: «ما دغدغه‌های مردم بحرین را درک می‌کنیم که سعی دارد به حقوق و خواسته‌های طبیعی خود دست یابد.» ایشان با اشاره به اوضاع حساس منطقه که مسائل با هم تداخل یافته‌اند و به خاطر رقابت‌ها و درگیری‌های تحمیلی بین المللی بر پیچیدگی آن‌ها افزوده شده است، برای مقابله با این چالش‌ها دعوت به ثبات و پایمردی نمود.

دیدار با حاجیان انگلیس و اروپای غربی

علامه سید علی فضل الله از محل استقرار کاروان التقوی که شامل تعداد زیادی از حجاج مسلمان انگلیس و اروپای غربی می‌شد، دیدار به عمل آورد. در این دیدار حجاج نماز را به امامت معظم له اقامه کردند. بعد از نماز علامه سید علی فضل الله به ایراد سخن پرداخت. ایشان در بخشی از سخنان خود اظهار داشت که با ادای فریضه حج، باید صفا و زلالی خود را حفظ کنیم و به مسؤولیت خود در قبال اسلام که رحمتی برای شرق و غرب جهان است، عمل نماییم.

باید در هر جایی که هستیم دروازه‌های اسلام را بگشاییم. زیرا مرحله کنونی که در آن به پیامبر اسلام اهانت می‌شود، همین طوری به وجود نیامده است. باید با جدیت و مسؤولیت پذیری حرکت کنیم تا پیام آوران اسلام در کشورهای غربی باشیم. باید با رفتار خود به میان شهروندان غربی راه پیدا کنیم تا به مصداق حدیث: «به غیر زبانتان دعوتگران به سوی ما باشید.» دعوتگران ساکت اسلام باشیم.

علامه سید علی فضل الله از حجاج مقیم در کشورهای غربی خواست که هر چه بیشتر از فضای حج بهره ببرند و چشم انداز تاریخ اسلام را دوباره زنده کنند. نباید به تاریخ بسنده کنیم. بلکه باید در قبال این دین احساس مسؤولیت نماییم. زیرا ما ادامه همین تاریخ هستیم و هر جایی که هستیم باید به مسؤولیت خود عمل نماییم.

ایشان خطاب به مهاجران مسلمان در کشورهای غربی اظهار داشتند: مسؤولیت شما در غرب خیلی سنگین است. زیرا در آنجا مردم اسلام را از طریق شما می‌شناسند. از این رو باید از حکمت و موعظه حسنه استفاده کنید. ایشان از حاجیان خواستند که از روش‌های ارتباطی جدید برای دعوت استفاده کنند و میراث اسلامی را به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه نمایند، آن هم به روشی که عظمت و جهانی بودن این دین را نشان دهند.

ایشان تأکید داشتند که باید با انسان غربی با زبان و روش خودش صحبت کنیم تا از دغدغه‌های او آگاه شویم و به سؤال‌های او پاسخ گوییم. باید در این راستا گام‌های خود را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم.

ایشان برای مسلمانان ساکن در کشورهای غربی تأکید داشتند که باید متحد باشند. زیرا قضیه قضیه اسلام است. ایشان اشاره داشتند که باید کوشش‌های خود را یکپارچه کنند. زیرا قضیه مهم است و چالش‌ها بزرگ. ایشان ضرورت وحدت داخلی برای مقابله با تعصبات و حساسیت‌های پراکنده در جوامع اسلامی را مورد تأکید قرار دادند.

ایشان به چالش‌های موجود فراروی خانواده‌های مسلمان در کشورهای غربی اشاره کردند و از آن‌ها خواستند که تمام تلاش خود را برای تربیت اسلامی فرزندان خود بکار گیرند تا آن‌ها با دین و ارزش‌ها و فرهنگ خود بیگانه نشوند.

معظم له در پایان بیانات خود اظهار داشتند که چالش بزرگ است و وظیفه ما این است که برای این راه و روش، به هر نوع فداکاری و ایثارگری دست بزنیم.

دفتر مؤسسه مرجع دینی آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله (ره)

بیروت؛ ۵ ذی الحجة ۱۴۳۳هـ برابر با 20/10/2012م