فعالیت‌های بعثه حج در مکه / 4

دو روز پیش از عزیمت حجاج به سوی کوه عرفات برای انجام وقوف در عرفات که یکی از ارکان حج می‌باشد، مکه پُر بود از حاجیانی که از نقاط گوناگون جهان آمده بودند. بعثه مؤسسه مرجع دینی آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله (ره) نیز فعالیت‌های خود را در جهت ارائه خدمت به حجاج بیت الله الحرام ادامه داد

فعالیت‌های بعثه حج در مکه / 4

دو روز پیش از عزیمت حجاج به سوی کوه عرفات برای انجام وقوف در عرفات که یکی از ارکان حج می‌باشد، مکه پُر بود از حاجیانی که از نقاط گوناگون جهان آمده بودند. بعثه مؤسسه مرجع دینی آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله (ره) نیز فعالیت‌های خود را در جهت ارائه خدمت به حجاج بیت الله الحرام ادامه داد و پذیرای تعداد بسیاری از هیأت‌ها و کاروان‌ها و شخصیت‌های علمی و دینی گردید.



کاروان التوحید کویت

هیأتی به نمایندگی از بعثه از مقر کاروان التوحید کویت دیدار به عمل آورد. در این دیدار جناب حجة الاسلام والمسلمین علامه سید فضل الله به سخنرانی در جمع حجاج این کاروان پرداخت. وی در سخنان خود با اشاره به ابعاد و مفاهیم حج بیان داشت که این مفاهیم همگی اشاره به ارزش والای فداکاری دارند. انسان برای این به حج می‌رود که این مفاهیم و ارزش‌ها را در جامعه خود تثبیت نماید. زیرا ارزش واقعی حج به میزان بازتاب آن روی زندگی ما بستگی دارد.

ایشان به اهمیت تثبیت وحدت مسلمانان و یکپارچه سازی تلاش‌ها و توانمندی‌هایشان پرداختند. چرا که حج احساس مسؤولیت در قبال مسلمانان را تثبیت می‌نماید. برای اینکه به رغم این همه تنش زایی و فتنه افروزی، احساس وحدت کنیم. ایشان اشاره داشت که مدرسه اهل بیت(ع) تأکید می‌دارد اسلام اساس زندگی ما می‌باشد. باید از همه عناوین شخصی به نفع قضایای اساسی امت اسلامی بگذریم. از این رو مسؤولیت ما این است که رابطه خود با مسلمانان را قوی کنیم و پل‌های رابطه با ایشان را ایجاد نماییم و حساسیت‌ها و اوهامی را دست پرورده تاریخ هستند از بین ببریم.

علامه سید علی فضل الله در این دیدار افزودند: فریضه حج بُعد جهانی اسلام را تثبیت می‌نماید. نباید ویژگی‌های فردی ما باعث شود که از روی آوردن به دیگران رویگردان شویم. باید اندیشه و ایمان و رسالت خود را تقدیم آنان کنیم. باید اندیشه زنده پیامبر اسلام و اهل بیت(ع) را به دنیا معرفی کنیم. باید تصویری روشن از اسلام ارائه نماییم.



استقبال از هیأت ها

بعثه مؤسسه مرجع دینی آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله(ره) پذیرای جمع زیادی از حجاج منطقه القطیف عربستان و بحرین و عراق و کشورهای غربی بود. مجموعه‌ای از حجاج کشورهای کانادا و استرالیا و آمریکا و آمریکای جنوبی و لبنانی‌های ساکن در برزیل و پاراگوئه و آرژانتین نیز از مقر بعثه دیدار به عمل آوردند.

سالن بعثه نیز همه روزه مملو از نمازگزاران بود و علامه سید محمد علی فضل الله نماز جماعت را اقامه می‌کرد. ایشان با ایراد سخنانی در جمع حجاج بحرین تأکید داشت: مهم این است که انسان مسلمان در زندگی خود تقوا داشته باشد تا در خط خداوند قرار بگیرد و وقتی به کشور خود بازگشت از حج و منافع بی‌شمار آن بهره برده باشد. زیرا این منافع و دستاوردهای حج باعث می‌شود که آنان در زندگی ثبات معنوی و انقلابی داشته باشند. از این رو خداوند متعال از مسلمانان می‌خواهد که از این فریضه کمال استفاده را ببرند تا نتایج عملی را بدست دهند. زیرا حج کنفرانسی جهانی است که مسلمانان از گوشه گوشه جهان در آن گردهم می‌آیند تا با یکدیگر پیوند یابند و از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و مشکلات سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی خود در عرصه‌های گوناگون را مورد بحث و بررسی قرار دهند و بکوشند که راهکارهای عملی برای حفظ اسلام ارائه نمایند. چرا که مسلمانان امت واحده هستند و مسائل و مشکلاتشان نیز یکی است و سرنوشت واحدی دارند. همه این چیز‌ها را این فریضه مبارک مورد تأکید قرار می‌دهد.

از سوی دیگر به دعوت بعثه حج عراق، هیأتی از بعثه مؤسسه مرجع دینی آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله(ره) به منظور شرکت در مراسم بزرگداشت و قدردانی از بعثه‌ها و کاروان‌های دولت‌های عربی و اسلامی، از بعثه حج عراق دیدار به عمل آورد. این هیأت مورد استقبال شیخ محمد تقی مولی و تعدادی دیگر از اعضای بعثه قرار گرفت.

در این روز‌ها، مکه مکرمه شاهد حضور تعدادی زیادی از حجاج داخل کشور عربستان سعودی می‌باشد. این دسته از حاجیان از روز ششم ماه ذی الحجة برای عمره تمتع وارد مکه می‌شوند و بعد از آن به انجام مناسک حج می‌پردازند. از این رو پیش از اینکه با اتمام مناسک خود در روز دوازدهم ذی الحجة فوراً مکه را ترک کنند، بسیاری از آن‌ها راه‌های مکه و منی را به خود اختصاص داده‌اند.

دفتر مؤسسه مرجع دینی آیت الله العظمی سید محمد حسین فضل الله (ره)

بیروت؛ ۹ ذی الحجة ۱۴۳۳هـ برابر با 24/10/2012م