عاشورا میخواهد که از تعصبات رها شویم و در برابر ظالم بایستیم
به مناسبت ایام سوگواری امام حسین(ع) و یاران باوفایش، علامه سید علی فضل الله در حسینیه خانواده برادری (اسرة التأخی) در منطقه نبعه به ایراد سخن پرداخت...
در بخشهایی از سخنان ایشان آمده است:
هر سالی که یاد عاشورا زنده میشود، نمیخواهیم عاشورا صرفاً به مناسبتی آیینی تبدیل شود بدون این که تغییری در اندیشهها و جانهای ما ایجاد کند و آن را از حق و خیر آکنده سازد یا به صورت عدالت و راستی در زندگی در رفتارها و موضع گیریهای ما بازتاب یابد.
ما درباره شخصیتهایی سخن میگوییم که همه چیز خود را برای دین و بیداری مردم فدا کردند. آنها الگوهایی بودند که ما نیز باید به ارزشها و اهداف انسانی آنان ملتزم باشیم. اهدافی که آنان سعی در تحققشان داشتند. اگر این ارزشها را حفظ کردیم، این دین را نیز ناب و خالص حفظ خواهیم کرد و باعث خواهیم شد که امت اسلامی زندگی باعزت و کرامتی داشته باشد. این مبانی و ارزشها، توصیه امام حسین(ع) و اهل بیت او هستند؛ اما آیا ما نیز به اندازه مسئولیت خود در حفظ و التزام به آنها کوشش کردهایم؟
در عاشورا دو خط با همدیگر جنگ دارند: خط حق، خیر، مصلحت امت و مبانی و خط باطل، مصلحت خواص و شهوت دوستی. ما نیز در هر مجالی مسئولیت داریم که در این درگیری در کدام خط قرار داریم: آیا با خط حق هستیم یا باطل؟
امام حسین(ع) حرکت کرد تا جایگاه امت اسلامی را بالا ببرد، از آن حفاظت کند و از دردها و رنجهایش بکاهد. این منطق انسانهای مکتبی است که خود را برای سعادت دیگران قربانی میکنند؛ اما باید توجه داشت که احیای عاشورا فقط به اشک ریختن در عزاداریها نیست بلکه باید دلهای خود را از گرمی ارزشهایی آکنده کنیم امام حسین(ع) به خاطر آنها قربانی شد تا مواضعی را در زندگی ما تبلور ببخشد که زندگی مردم را از محبت، ایثار، آزادی، کرامت و عزت سرشار سازد.
حسینی که ما دوست داریم و به عنوان امام به او اقتدا میکنیم، از ما میخواهد که در کنار حق باشیم، حتی اگر به ضرر خودمان و فرزندان و اقواممان باشد. از ما میخواهد که اسیر تعصبات نباشیم بلکه به مانند امام حسین(ع) همه مردم را در نظر داشته باشیم و در جامعه اسلامی و سطح ملی، دعوتگران به سوی وحدت باشیم.
امام حسین(ع) از ما میخواهد که امتی قوی باشیم که با سلاح علم و آگاهی، قدرت دفاع از خودش را دارد و در برابر اشغالگران و ظالمان میایستد. بدون در نظر داشتن هویت و وابستگی مظلومان، به یاریشان میشتابد. نه مانند قدرتهای بزرگ که از قدرتشان برای غلبه بر ملتها، غارت ثروتها و اشغال سرزمینهایشان استفاده میکنند.
خواست ما این است که به دور از انتقام جویی، فساد و سهمیه بندیها، کشور ما عزتمند و آزاد باشد. میهنی که از آن تمام فرزندان آن است و چه از داخل و چه از خارج کسی بر آن سلطه ندارد. وقتی با رژیم صهیونیستی روبرو هستیم که در کمین نشسته است تا به ما آسیب بزند، باید با صیانت از قدرت بازدارندگی ملی، تقابل حکیمانه و گرفتن مجال از تحقق اهداف تجاوزگرانه دشمن این کار را انجام دهیم.
مؤسسه علامه مرجع سید محمد حسین فضل الله(ره)
بیروت؛ 6 محرم 1441 هـ