بسم الله الرحمن الرحیم
28 جمادیالثانی 1444 برابر با 30 دی 1401 و 20/01/2023 م
حلول ماه رجب؛ آماده شدن برای موسم عبادت
مطالب مهم خطبه اول: ویژگیهای ماه رجب / درخشانترین ماه / اعمال نیک چند برابر میشود / توشه برداری معنوی / ماه مناسبتها.
مطالب مهم خطبه دوم:به سمت فروپاشی کامل / چه کسی مسئولیت میپذیرد؟! / موضوع پول سپردهگذاران / مراقب حرکات دشمن باشید / رنج مردم فلسطین.
خطبه دینی:
خداوند تبارکوتعالی در کتاب عزیزش میفرماید: «هُوَ الَّذِي جَعَلَ الشَّمْسَ ضِيَاءً وَالْقَمَرَ نُوراً وَقَدَّرَهُ مَنَازِلَ لِتَعْلَمُوا عَدَدَ السِّنِينَ وَالْحِسَابَ مَا خَلَقَ الله ذَلِكَ إِلَّا بِالْحَقِّ يُفَصِّلُ الْآَيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ» [يونس: 5] صدق الله العظيم.
از جمله نعمتهای بیشمار خداوند و رحمتش به بندگانش این است که روزها، شبها و ماههایی را برایشان آماده کرده است که در آنها فضل خود را شامل حالشان میگرداند، رحمت و رضایت خود را بر آنان نازل میکند، دعاها و استغفارشان را میپذیرد و در آنها از پاداش، برکات و اجر بسیاری برخوردار میشوند که در بقیه روزها و ماهها برخوردار نیستند. یکی از این زمانها، ماه رجب است؛ ماه مبارکی که چند روز دیگر روز دوشنبه به سراغ ما میآید و از خدا میخواهیم که ما را یاری دهد تا از این فرصت استفاده کنیم؛ زیرا ضرر واقعی این است که موسم خیر بیاید و ما از آن بهرهای نبریم و اعمال و آداب مخصوص آن را انجام میدهیم.
امروز، ما از آمدن این ماه استفاده خواهیم کرد تا به برخی از ویژگیهای آن و آنچه در این ماه باید انجام دهیم، اشاره کنیم.
ویژگیهای ماه رجب
اولین خصوصیات این ماه آن است که یکی از چهار ماه حرام است که خداوند متعال در قرآن کریم از آنها یاد کرده و به خاطر اهمیتش، آن را از بقیه ایام سال متمایز کرده است. فرموده است: «إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ الله اثْنَا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتَابِ الله يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلَا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ» [التوبة: 36] که مقصود علاوه بر ماه رجب، ماههای ذیالقعده، ذیالحجه و محرم است. ماههایی که خداوند متعال آغاز و تداوم جنگ در آنها را نهی کرده است؛ مگر اینکه برای دفاع از خود، جامعه یا وطن باشد.
قرآن كريم قتال در آن را کاری بزرگ و گناهى عظیم مىداند، چنانکه مىفرمايد: «يَسْأَلُونَكَ عَنِ الشَّهْرِ الْحَرَامِ قِتَالٍ فِيهِ قُلْ قِتَالٌ فِيهِ كَبِيرٌ وَصَدٌّ عَنْ سَبِيلِ اللهِ» [البقرة: 217].
خداوند خواست این ماه و همه ماههای حرام، ماههای صلح، امنیت، آرامش و هماهنگی در سطح افراد، گروهها و کشورها باشد. در آن جنگها متوقف میشود و درگیریها، اختلافات خانوادگی و قبیلهای و بین مردم با تمام تنوعها و اختلافهای سیاسیشان سرد میشوند و به مبارزان، مدعیان و مخالفان اجازه میدهد که با اولویت دادن به زبان عقل و گفتگو، از زبان خشونت و درگیری برگردند و در جستجوی راهحلهایی باشند که منجر به پایان یا کاهش تأثیر خشونت و درگیری شود.
ما برای مواجهه با واقعیتی که در آن قرار داریم که در آن رفتار پرخاشگرانه، استفاده از سلاح و ارتکاب جنایت آسان شده است، نیاز مبرمی به افزایش آگاهی نسبت به اهمیت ماههای حرام و رعایت آنها داریم. زیرا حتی در مورد اختلاف بر سر حق عبور یا سایر موارد ساده خیلی راحت اتفاق میافتد.
درخشانترین ماه
و اما ویژگی دوم، این ماهی است که خداوند سبحان رحمتش بر بندگانش سرازیر میشود، چون ماه رجب فرامیرسید، رسول خدا(ص) مسلمانان را گرد خود جمع میکرد و به آنها خطاب میکرد و میفرماید: «أيُّهَا المُسلِمونَ! قَد أظَلَّكُم شَهرٌ عَظيمٌ مُبارَكٌ، وهُوَ شَهرُ الأصَبِّ، يَصُبُّ فيهِ الرَّحمَةَ عَلیٰ مَن عَبَدَهُ؛ إلّا عَبدا مُشرِكا أو مُظهِرَ بِدعَةٍ فِي الإسلامِ؛ ای مسلمانان! ماهی بزرگ و مبارک بر شما سایه افکنده است. این ماه، ماه ریزان است. خداوند، در این ماه، رحمت خود را بر کسانی که او را عبادت میکنند، فرومىریزد، مگر آنکه بندهای مشرک یا پدیدآورنده بدعتی در اسلام باشد».
برای رسیدن به این رحمت کافی است به درگاه خداوند سبحان بازگردیم که با استغفار و طلب رحمت به آن می رسیم و درباره آن آمده است: «رَجَب شَهرُ الإستِغفارِ لِأمّتی، فَأکثروا فیه الإستِغفار فَإنّهَ غَفورٌ رَحیم؛ رجب، ماه استغفار امت من است، پس در این ماه بسیار از خداوند آمرزش بطلبید که همانا او بسیار آمرزنده و مهربان است». در حدیث آمده است: «یسمّى الرجب الأصبّ لأن الرّحمة على امّتی تصب صبّاً فیه، فاستکثروا من قول اَسْتَغْفِر اللهَ وَاَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ؛ رجب از آن روی ریزان نامیده میشود که رحمت [الهی] بر امت من ریزان است. پس در آن بسیار اَسْتَغْفِر اللهَ وَاَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ بگویید».
دعاهای زیادی نیز در این زمینه وجود دارد که به این رحمت اشاره میکند و آن را شامل حال انسان میگرداند و این همان چیزی است که باید در این ماه مشتاق آن باشیم و از آن جمله ندای امام زینالعابدین(ع) در ماه رجب در حجر اسماعیل در کعبه شریف است: «اللّـهُمَّ يا مَنْ يَمْلِكُ حَوائِجَ السَّائِلينَ، ويَعْلَمُ ضَميرَ الصَّامِتينَ، لِكُلِّ مَسْأَلَة مِنْكَ سَمْعٌ حاضِرٌ، وَجَوابٌ عَتيدٌ، اَللّـهُمَّ وَمَواعيدُكَ الصَّادِقَةُ، وأَيديكَ الفاضِلَةُ، ورَحْمَتُكَ الواسِعَةُ؛ ای که مالک حاجات خواهندگانی و از باطن لب فروبستگان خبر داری، از سوی تو برای هر خواهشی، گوشی شنوا و پاسخی آماده است، خدایا وعدههایت صادقانه و نعمتهایت فراوان و رحمتت گسترده است».
اعمال نیک چند برابر میشود
و اما ویژگی سوم در این ماه، ماهی است که نیکیها در آن زیاد میشود، همانگونه که بدیها زیاد میشود و در حدیث آمده است: «تحفَّظُوا على أنفسِكُم فيها واجتنبُوا الخطايا، فإنَّ الحسناتِ فيها تُضاعَفُ، والسيّئاتِ فيها تُضاعَفُ؛ در این ماه خویشتنداری کنید و از خطاها بپرهیزید؛ زیرا در این ماه حسنات دو برابر و سیئات دو برابر است». این حدیث از ما را دعوت میکند که در این ماه برای کثرت نیکیها، خیرات و پرهیز از ظلم و بر حذر بودن از افتادن در دام غیبت، سخنچینی، دروغ، نیرنگ، فحاشی، گفتار زشت و سایر اعمال ناپسند بشتابیم.
توشه برداری معنوی
و اما چهارمین ویژگی این ماه، این است که رزق و روزی معنوی و ایمانی در آن به ودیعه گذاشته شده است و این همان چیزی است که رسول خدا(ص) میفرماید: «إنَّ اللّهَ تَعالى نَصَبَ فِی السَّماءِ السّابِعَةِ مَلَکا یُقالُ لَهُ: الدّاعی، فَإِذا دَخَلَ شَهرُ رَجَبٍ یُنادی ذلِکَ المَلَکُ کُلَّ لَیلَةٍ مِنهُ إلَى الصَّباحِ: طوبى لِلذّاکِرینَ! طوبى لِلطّائِعینَ! ویَقولُ اللّهُ تَعالى: أنا جَلیسُ مَن جالَسَنی، ومُطیعُ مَن أطاعَنی، وغافِرُ مَنِ استَغفَرَنی، الشَّهرُ شَهری، وَالعَبدُ عَبدی، وَالرَّحمَةُ رَحمَتی، فَمَن دَعانی فی هذَا الشَّهرِ أجَبتُهُ، ومَن سَأَلَنی أعطَیتُهُ، ومَنِ استَهدانی هَدَیتُهُ، وجَعَلتُ هذَا الشَّهرَ حَبلاً بَینی وبَینَ عِبادی فَمَنِ اعتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إلَیَ؛ خداوند متعال، در آسمان هفتم، فرشتهاى گماشته است که به آن، داعى مىگویند و چون ماه رجب فرا رسد، آن فرشته، هر شبِ آن ماه را تا صبح، ندا مىدهد: خوشا بر ذاکران، خوشا بر طاعت کنندگان. خداوند متعال نیز مىفرماید: من، همنشین کسى هستم که با من، همنشین باشد و مطیع کسى هستم که اطاعتم کند و آمرزنده کسى هستم که از من، آمرزش بخواهد. ماه، ماه من است و بنده، بنده من و رحمت، رحمت من. هر که مرا در این ماه بخوانَد، پاسخش مىگویم و هر که از من [چیزى] بخواهد، عطایش مىکنم و هر که از من هدایت جوید، راه نمایش باشم. این ماه را رشتهاى بین خودم و بندگانم قرار دادهام. هر کس به این رشته (ریسمان) چنگ زند، به من مىرسد».
در روایات آمده است که اعمال بسیاری برای رسول خدا(ص) و ائمه(ع) ذکر شده است و از آن جمله روزه اول، وسط و پایان آن ماه است یا روزه گرفتن ایام البیض آن یعنی سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم آن یا روزهای دیگری که در روایات آمده است.
امام صادق(ع) در اصرار به روزه گرفتن روزهای باقیمانده از ماه رجب، فرمود: «هل صمت فی هذا الشّهر شیئاً قلت: لا والله یا ابن رسول الله، فقال لی: فقد فاتک من الثّواب ما لم یعلم مبلغه إلّا الله عز وجل؛ آیا در این ماه چیزی روزه گرفتی؟ عرض کردم: نه به خدا ای پسر رسول خدا. به من فرمود: ثوابی را از دست دادی که مقدار آن را فقط خدای متعال میداند».
و برای کسانی که نمیتوانند روزه بگیرند و یا روزه داری برایشان سخت است و برای اینکه این ثواب بزرگ را از دست ندهند، در احادیث شریف آمده است که جایگزین آن صدقه دادن برای هر روز است؛ و اگر نتواند صد مرتبه بگوید: «سبحان الإله الجليل، سبحان من لا ينبغي التّسبيح إلا له، سبحان الأعزّ الأكرم، سبحان من لبس العزَّ وهو له».
همچنین در این ماه برنامهای برای نمازهای مستحبی وجود دارد که بسیاری از این نمازها در کتب ادعیه آمده است. از این نمازها به نماز دو رکعتی بسنده میکنیم که خوب است در هر شب از این ماه به آن مداومت داشته باشیم که در هر رکعت آن یک بار فاتحه، سوره کافرون سه مرتبه و سوره توحید یک بار خوانده میشود.
از جمله برنامههای معنوی و تربیتی این ماه، ذکر بسیار گفتن است و بهترین ذکر این است: «سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر». چنانکه اشاره کردیم، تعدادی دعا در این زمینه وجود دارد، خواندن قرآن، سجده بسیار و ذکر سجده این باشد: «عَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْيَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ؛ گناه بندهات بزرگ است، پس گذشت تو نيك باشد».
ماه مناسبتها
در خاتمه باید به ارزش اختصاصی این ماه اشاره کنیم و آن مناسبتهای فراوانی است که در آن واقع شده است. در ابتدا ولادت امام باقر(ع)، در سوم آن رحلت امام هادی(ع)، در سیزدهم همین ماه ولادت با سعادت امیرالمؤمنین علی(ع)، در پانزدهم وفات حضرت زینب(س) و در بیست و پنجم آن وفات امام کاظم(ع) است. در این ماه بشریت از برکت بعثت پیامبر(ص) بهرهمند گردید و در بیست و هفتم آن پیامبر خدا(ص) از مسجدالحرام به مسجدالاقصی سیر داده شد و از آنجا به آسمان عروج کرد و خداوند متعال نشانههای بزرگ خود را به او نشان داد.
اهمیت عبادت در ماه رجب
عزیزان، ما باید فرصت فرارسیدن این ماه مبارک را مغتنم شمرده و واکنشها و تنشهای خود را خاموش کنیم و از فضای معنوی، ایمانی و تربیتی آن بهره ببریم و برای مقابله با نفس اماره خود و شیطانی که همیشه در تعقیب ماست و کسانی که میخواهند ما را گمراه کنند، از آن بهره بگیریم و به خدایی بیشتر نزدیک شویم که امر دنیا و آخرت در دست اوست تا از عطا، عفو و بخشش او بهرهمند شویم.
باید تبريک بگوییم به كساني كه اين ماه را با عبادت، تهجد، دعا، ذكر، انفاق، نيكوكاري، صیانت نفس و پاك كردن آن از بدیها سپری میکنند و بركات آن را از دست نمیدهند.
و هنگام آمدن او به درگاه خداوند دعا کنیم: «اَللّـهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَيْنا بِالاْمْنِ والاِيمانِ، وَالسَّلامَةِ وَالاِسْلامِ، وَالْعافِيَةِ الْمجَلَّلَةِ وَدِفاعِ الاَسْقامِ، وَالْعَوْنِ َعَلَى الصَّلاةِ وَالصِّيامِ وَالْقِيامِ وَتِلاوَةِ الْقُرآنِ، اَللّـهُمَّ سَلَّمْنا لِشَهْرِ رَمَضانَ وَتَسَلِّمْهُ مِّنا، وَسَلِّمْنا فيهِ حَتّى يَنْقَضِيَ عَنّا شَهْرُ رَمَضانَ وَقَدْ عَفَوْتَ عَنّا وَغَفَرْتَ لَنا وَرَحِمْتَنا؛ خدایا، این ماه را بر ما نو کن به ایمنی و ایمان و سلامت و اسلام و تندرستی پوشاننده و همهجانبه و دفاع در برابر بیماریها و یاری بر نماز و روزه و شبزندهداری و تلاوت قرآن. خدایا، ما را برای ماه رمضان سالم گردان و ماه رمضان را از ما سالم دریافت کن و ما را در آن تا از ما بگذرد به سلامت دار درحالیکه از گناهان ما درگذشته و ما را مورد آمرزش و رحمت خویش قرار داده باشی».
خطبه سیاسی:
بسم الله الرحمن الرحیم
ای بندگان خدا، شما و خودم را به همان چیزی توصیه میکنم که امام باقر(ع) به یکی از یاران خود سفارش کرد. امامی که اول ماه رجب سالروز ولادتشان است. فرمود: «واعلَمْ بأنَّكَ لا تَكونُ لَنا وَليّاً، حتَّى لَوِ اجتَمعَ علَيكَ أهلُ مِصرِكَ وقالوا إنَّكَ رجُلُ سَوءٍ لَم يَحزُنْكَ ذلكَ، ولو قالوا إنَّكَ رجُلٌ صالِحٌ لَم يَسُرَّكَ ذلكَ، ولكنِ اعرِضْ نَفسَكَ على كِتابِ اللهِ؛ فإن كُنتَ سالِكاً سَبيلَهُ، زاهِداً في تَزهيدِهِ، راغِباً في تَرغيبِهِ، خائفاً مِن تَخويفِهِ، فاثبُتْ وأبشِرْ؛ فإنّهُ لا يَضُرُّكَ ما قِيلَ فِيكَ، وإن كُنتَ مُبائناً لِلقُرآنِ، فماذا الّذي يَغُرُّكَ مِن نَفسِكَ؟ و آگاه باش كه تو دوستدار ما محسوب نخواهي شد تا آنگونه باشي كه اگر تمام مردم شهرت يك صدا بگويند كه تو مرد بدي هستي، اين گفته دلت را نفشارد و چون گفتند تو مرد نيكويي هستي، مسرورت نكند. ولي خويش را در منظر كتاب خدا عرضه بدار اگر رهرو راه قرآني، از آنچه نمیخواهدت میپرهیزی، به آنچه نيكو میدارد، مشتاقي و از تهديدش بيمناكي؛ پس ثابتقدم باش و بشارت باد تو را كه به راستي آن سخنان كه به بدي در مورد تو گفتهاند ضرري به تو نزند؛ و اگر به دور از قرآني پس به كدامين چيز، افتخار میکنی؟».
ما نیاز مبرمی داریم که خودمان را به خوبی بشناسیم، به طوری که ارزیابی ما از خودمان نباید بر اساس گفتههای مثبت و منفی دیگران بلکه به میزان هماهنگی ما با قرآن کریم باشد که دریچهای برای رسیدن به حق و حقیقت است و زمانی که این امر اتفاق بیفتد، ما نسبت به خود و میزان انجام مسئولیتهای خود آگاهتر و از توانایی بیشتری برای مقابله با چالشها برخوردار خواهیم شد.
به سمت فروپاشی کامل
از لبنان آغاز میکنیم که با شتاب به سمت فروپاشی کامل همهجانبه پیش میرود، بدون اینکه مانعی در مقابل آن باشد و همچنین شاهد افزایش مستمر و بیسابقه نرخ دلار هستیم. چون دلار از پنجاه هزار لیره گذشت و احتمال افزایش آن وجود دارد که عواقب و آثار منفی خود را بر وضعیت معیشتی، زندگی، تربیتی و امنیتی و ناتوانی شهروندان در تأمین دارو، درمان، سوخت و برق بر جای میگذارد و توانایی نهادهای اقتصادی، آموزشی، درمانی و حتی رسمی را برای ادامه ایفای وظیفه خود تهدید میکند، در حالی که همچنان شاهد چنددستگی بخش سیاسی هستیم که قرار است این کشور را به پیش ببرد و مردم را از بحرانها و رنجهایشان نجات بخشد که باعث شده در انتخاب رئیسجمهور ناتوان باشد و دولت نتواند نقش مطلوب خود را ایفا کند و طوری شده است که جلسه آن حتی در مورد مسائل ضروری و فوری، نقض پیمانی تلقی شود که بر اساس آن کشور ساخته شده است.
این چنددستگی روی نقش قوه قضائیه نیز تأثیر گذاشته است که قادر به محافظت از خود یا ایفای نقش مطلوب خود نیست؛ زیرا قادر به حل پروندههای اساسی قبلی خود مانند فساد، انفجار بندر و غیره نیست که باعث شد دستگاه قضائی بینالملل با همه تبعات ناشی از آن، وارد این عرصه شود.
چه کسی مسئولیت میپذیرد؟!
در مقابل تمام این واقعیتها، بار دیگر از همه نیروهای سیاسی میخواهیم که مسئولیت خود را بر عهده بگیرند و برای رهایی کشور از این وضعیت رو به وخامت و فروپاشی که ممکن است به آن برسد با جدیت تلاش کنند.
روشن شده است که این واقعیت تنها زمانی اتفاق میافتد که همه از حالت تفرقه دست بردارند و دور هم جمع شوند و روی فرمولی توافق کنند که تضمین کننده پر کردن جای خالی در ریاست جمهوری و رسیدن به یک دولت دارای صلاحیت کامل باشد.
بار دیگر تأکید میکنیم که باب توافق و همگرایی زمانی باز میشود که همه تصمیم بگیرند از محاسبات شخصی، منافع جناحی یا امیدهای بیرونی و منطق غلبه در سطح فرقهای یا سیاسی دست بردارند و به میهن و مردم آن به دقت بیندیشند.
مایه تأسف است کسانی را میبینیم که میگویند جایگزین نرسیدن به خواستههایشان این است که در ترکیب این کشور تجدید نظر شود و هر کدام به چارچوب خاص خود بخزند. در کشوری که تداخل طایفهای و مذهبی وجود دارد، این کار راه حل نیست بلکه طرح جنگ و فتنه افروزی است که بر از هم پاشیدگی اوضاع میافزاید.
در این راستا از همه کسانی که در میان طوایف و مذاهب، از نگرانیهای تداوم این وضعیت صحبت میکنند میخواهیم که تمام تلاش خود را برای رسیدن به اجماع و همگرایی، اول در طایفه خود و سپس با همه طوایف دیگر به کار گیرند.
در این زمینه، برای ما مهم است که بار دیگر بر مسئولیت رهبران معنوی تأکید کنیم. اینکه نقش آنها باید جمع کردن گروههای پراکنده این کشور، متحد کردن صفوف و در آغوش گرفتن فرزندان همه طوایف باشد که هر یک از آنها در حال اضطراب و ترس از آینده قرار دارند.
موضوع پول سپردهگذاران
باز هم در داخل لبنان، نسبت به عواقب آشکار و پنهان تلاش برای خوردن پول سپردهگذاران، به بهانه ناتوانی بانکها در پرداخت آنها پس از دادن پول به دولت لبنان به این بهانه که دولت لبنان دیگر نمیتواند این وجوه را برگرداند یا اینکه «خداوند گذشتهها را بیامرزد»، هشدار دهیم. چون این کار عواقبی دارد که شاهد آن هستیم و میترسیم اگر این اتفاق بیفتد، وضعیت بدتر شود و این همان چیزی است که با توجه به تشدید بحران معیشتی و زندگی و نیاز روزافزون به این وجوه اتفاق میافتد.
در این راستا از پارلمان که بایستی نماینده سپردهگذاران باشد، میخواهیم در مقابل تلاش برای تبرئه بانکها یا دولت که ممکن است دولت تحت عنوان طرح بهبود اقتصادی انجام دهد، بایستد.
مراقب حرکات دشمن باشید
همچنان در سطح داخلی، خواهان هوشیاری، احتیاط و آمادگی بیشتر برای آنچه در داخل رژیم صهیونیستی رخ میدهد، چه از نظر مانورها و چه تهدیدات دائمی علیه لبنان، با توجه به سر کار آمدن تندروترین دولت در آن و عدم بیتفاوتی و بیاعتنایی به این موضوع هستیم.
در اینجا باید از نقش ارتش لبنان در پاسخ به هرگونه تجاوز این رژیم و بر عهده گرفتن مسئولیت مقاومت در رصد و پیگیری دقیق تحرکات دشمن و آمادگی همیشگی برای ایجاد بنیه بازداشتن این رژیم از انجام هرگونه ماجراجویی احتمالی و تضمین آمادگی برای مقابله با آن هستیم.
رنج مردم فلسطین
به فلسطین میرسیم که درد و رنج مردم آن در کرانه باختری و قدس همچنان ادامه دارد؛ آنهم بهصورت تجاوزات روزانه که منجر به زمین افتادن شهدا و مجروحان و ایجاد رعب و وحشت در مردم غیرنظامی با هدف ناامید کردن این مردم و وادار کردن آنها به توقف مقاومت و وادار کردنشان به تسلیم شدن در برابر این رژیم یا راندن آنها به کشورهای دیگر انجام میشود.
در برابر این وضعیت، ما به استواری، شجاعت و آمادگی این مردم برای فداکاری درود میفرستیم و بازهم از همه میخواهیم که در کنار آنها بایستند، از آنها حمایت کنند و هر وسیلهای را که تضمین کننده پایداری و استواری آنها باشد در اختیارشان قرار دهند تا بتوانند مانع تداوم اقدامات دشمن شوند که روز به روز در حال افزایش است.